See Arch’s integration of skylights in the foyer allowed Wendy Thysell to incorporate deep hues and wall finishes.  | Photo courtesy of Photographer: Vivian Johnson;  General Contractor: Aj Roston & Associates; Millwork: Greenport Designs; Stager: Studio D

See Arch’s integration of skylights in the foyer allowed Wendy Thysell to incorporate deep hues and wall finishes. | Photo courtesy of Photographer: Vivian Johnson; General Contractor: Aj Roston & Associates; Millwork: Greenport Designs; Stager: Studio D

From front to back, the restoration of a San Francisco Victorian considers its past and future.

Architecture firm See Arch and residential renovation company Foreverhome had much in common before they began collaborating on projects, from a Berkeley restaurant to residences on both sides of the Bay Bridge. They were founded in 2016 and 2015, respectively, by young entrepreneurs with driving ideals. Architect Sarah Ebner intended the womenowned and -operated firm to improve the work-life balance of her field without compromising craft. Spouses Niko and Wendy Thysell, both at all of 23, were elevating the perception of flipping houses, starting with an East Bay three-bedroom fixerupper they watched “transform from something nearly uninhabitable to something beautiful,” says Niko Thysell, Foreverhome’s operations director. It’s an ethos that has carried the company ever since. “We’re taking uninhabitable homes, revitalizing them, bringing life back into them,” he continues, “and making very thoughtful, creative designs while also making sure to highlight the structural integrity of the home itself.”

Front Elevation

The classic façade and contemporary rear of this remodeled Victorian showcase architectural contrast, with square footage added in back. | Photo courtesy of Photographer: Vivian Johnson; General Contractor: Aj Roston & Associates; Millwork: Greenport Designs; Stager: Studio D

Rear Elevation

The classic façade and contemporary rear of this remodeled Victorian showcase architectural contrast, with square footage added in back. | Photo courtesy of Photographer: Vivian Johnson; General Contractor: Aj Roston & Associates; Millwork: Greenport Designs; Stager: Studio D